DISTRIBUIȚI
tvm.com.mt

Aproximativ 110 migranţi au fost aduşi pe insula italiană Lampedusa după ce au fost salvaţi pe Marea Mediterană de o navă germană şi una spaniolă, informează joi DPA, potrivit agerpres

Nava Astral a organizaţiei umanitare spaniole Open Arms a primit permisiunea să acosteze pe insula italiană, unde oamenii au fost debarcaţi joi dimineaţă, a anunţat grupul pe Twitter.


Citește și : Grecia va preda americanilor tot petrolul confiscat de pe o navă iraniană

Astral, împreună cu nava Nadir a organizaţiei umanitare germane Resqship, i-a luat pe refugiaţi la bord cu 24 de ore înainte după ce barca lor de lemn supraaglomerată s-a răsturnat în largul coastei Tunisiei.

Între timp, nu au existat veşti noi despre soarta celor 76 de persoane care au dispărut la începutul săptămânii în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană.

Miercuri, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a anunţat că o barcă a plecat din oraşul de coastă libian
Suwara. Operaţiunile de căutare şi salvare sunt în desfăşurare în largul coastei Tunisiei lângă oraşul Sfax, dar doar 24 de persoane au fost salvate.

Citește și : Macron îl sună pe Erdogan pentru a discuta aderearea Finlandei şi Suediei la NATO

Migranţii în bărci supraaglomerate şi adesea nepotrivite mor frecvent în timpul traversării periculoase a Mediteranei. Libia în special este o importantă ţară de tranzit pentru migranţii care doresc să ajungă în Europa.