DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Unsprezece terorişti au fost ucişi într-un raid al forţelor de securitate în regiunea Ismailia, în nord-estul Egiptului, a anunţat marţi Ministerul de Interne egiptean, relatează agerpres .

Aceste confruntări au izbucnit după ce forţele de securitate au lansat acest raid împotriva unui loc suspectat că adăposteşte material de contrabandă destinat jihadiştilor în Peninsula Sinai, unde un atac împotriva unei moschei s-a soldat vineri cu peste 300 de morţi.


Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a promis în aceeaşi zi un ‘răspuns brutal’ al forţelor de securitate împotriva autorilor acestui atac.

Citește și : Guvernul sirian a acceptat propunerea Rusiei de încetare a focului în Ghouta de Est

Raidul de marţi a avut loc în satul Gelbana, la est de Canalul Suez, în apropiere de graniţa cu provincia Sinaiul de Nord.

Acesta a survenit după ‘supravegherea deplasărilor unor lideri de grupări teroriste în nordul Sinaiului’, a precizat ministerul într-un comunicat.

Grupurile pregăteau o serie de atacuri împotriva unor infrastructuri esenţiale şi unor lăcaşuri de cult creştine, notează sursa citată.

Această operaţiune a permis de asemenea ‘identificarea unei reţele de contrabandişti implicaţi în furnizarea de mijloace de comunicaţie şi de sprijin logistic grupărilor teroriste în nordul Sinai’, a adăugat ministerul. Trei presupuşi membri ai acestei reţele au fost reţinuţi.

Alte şase persoane au fost de asemenea arestate în cadrul unei campanii de securitate extinse în ţară. Atacul de vineri a vizat moscheea al-Rawda, din satul Bir al-Abd, 40 km vest de Al-Arich, capitala Sinaiului de Nord.