DISTRIBUIȚI
Supporters of the banned Islamist political party Tehrik-e-Labaik Pakistan (TLP) with sticks and stones block a road during a protest in Lahore, Pakistan April 18, 2021. REUTERS/Stringer

Unsprezece poliţişti pakistanezi, luaţi ostatici de manifestanţi anti-Franţa ai unui partid islamist radical, au fost eliberaţi la sfârşitul unor negocieri, a anunţat luni Ministerul de Interne pakistanez, citat de France Presse, potrivit agerpres.

Poliţiştii au fost luaţi ostatici duminică de partidul Tehreek-e-Labbaik (TLP) în timpul unor manifestaţii violente la Lahore.


Citeşte şi: UE şi SUA vor o soluţie de compromis în Georgia

Un videoclip postat duminică, a cărui autenticitate a fost confirmată pentru AFP de poliţia din Lahore, arată poliţişti răniţi, unii sângerând şi învineţiţi, cu capul bandajat.

Ministrul de interne, Sheikh Rashid Ahmed, a declarat că poliţiştii au fost eliberaţi luni dimineaţă devreme după „negocieri” cu partidul Tehreek-e-Labbaik (TLP), oficial interzis de săptămâna trecută de către guvern, care l-a clasificat drept organizaţie teroristă.

Ofiţerii au fost reţinuţi într-o moschee aparţinând TLP, în care s-au adunat susţinătorii acestei mişcări.

„Negocieri au început cu TLP, prima parte s-a terminat cu succes”, a declarat Rashid într-un videoclip pe Twitter. „Ei i-au eliberat pe cei 11 poliţişti care fuseseră luaţi ostatici”.

Islamiştii protestează din 12 aprilie împotriva încarcerării liderului lor, arestat pentru că a cerut expulzarea ambasadorului francez.

Ei au fixat la 20 aprilie data limită pentru expulzarea ambasadorului francez.

Citeşte şi: Ruşii răspund cu aceeaşi monedă şi expulzează 20 de diplomaţi cehi – Black News

Manifestaţii anti-Franţa au avut loc în mai multe oraşe din întreaga ţară, provocând moartea a şase poliţişti şi făcând Ambasada Franţei să ceară cetăţenilor francezi să părăsească provizoriu ţara.

Partidul este la originea unei campanii anti-Franţa de luni de zile după ce preşedintele Emmanuel Macron a apărat dreptul la caricatură în numele libertăţii de exprimare. Liderul francez s-a exprimat în timpul omagiului adus unui profesor ucis în 16 octombrie după ce a arătat clasei sale desene satirice, în urma republicării reprezentărilor profetului Mahomed de către săptămânalul Charlie Hebdo.