DISTRIBUIȚI
MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 10: Russian citizens drafted during the partial mobilization are seen being dispatched to combat coordination areas after a military call-up for the Russia-Ukraine war in Moscow, Russia on October 10, 2022. (Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă şi alte 15 au fost rănite într-un schimb de focuri pe teren militar rusesc din regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării, care a numit incidentul „atentat”, scrie AFP, potrivit agerpres

„La 15 octombrie, pe un teren de antrenament din districtul militar Vest, în regiunea Belgorod, doi cetăţeni originari dintr-o ţară a CSI au comis un atentat”, a indicat ministerul, referindu-se la Comunitatea Statelor Independente, o alianţă a mai multor fostei republici sovietice.


Citește și : Şefa diplomaţiei germane atrage atenţia că Rusia i-ar putea folosi pe refugiaţi ca armă

„În cursul desfăşurării unui antrenament de tir cu persoane care s-au oferit voluntari pentru a participa la operaţiunea militară specială (în Ucraina), teroriştii au deschis focul cu arme automate asupra membrilor unităţii”, a continuat ministerul.

„În schimbul de focuri, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 au suferit răni de diferite grade de severitate şi au fost transportate în unităţi medicale unde primesc îngrijirile necesare”, a adăugat sursa.

Potrivit ministerului, „cei doi terorişti au fost împuşcaţi după atacul armat”.

La 21 septembrie, preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat o mobilizare militară „parţială” în Rusia pentru a trimite trupe să lupte în Ucraina, după eşecurile armatei ruse pe front.

Citește și : Rusia folosește violul și violența sexuală ca ‘strategie militară’ în Ucraina (trimis ONU)

La începutul lui octombrie, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigou, a afirmat că peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în Rusia după acest anunţ.