DISTRIBUIȚI

Peste 11.000 de vaccinuri împotriva Ebola sunt aşteptate să sosească în Guineea în acest weekend, iar inoculările ar putea începe chiar de luni, au informat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi un oficial al Ministerului Sănătăţii din Guineea, potrivit Reuters şi agerpres.

Directoarea regională pentru Africa a OMS, Matshidiso Moeti, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că 11.000 de doze sunt pregătite la Geneva, în timp ce alte 8.600 de doze vor fi expediate din Statele Unite.


Citeşte şi: Merkel cere o soluţie diplomatică în dosarul iranian

Potrivit lui Mohamed Lamine Yansane, consilier al ministrului Sănătăţii, imediat ce vaccinurile vor ajunge duminică în Guineea, campania de inoculare poate începe de luni.

Autorităţile sanitare din regiune şi organizaţiile internaţionale încearcă să oprească reapariţia bolii în Guineea şi Republica Democrată Congo (RDC) pentru a preveni repetarea focarului din 2013-2016 din Africa de Vest, care a ucis peste 11.300 de oameni, în special în Guineea, Sierra Leone şi Liberia.

Citeşte şi: Joe Biden l-a sunat pe Bibi Netanyahu

„Credem că nu este deloc probabil să avem o situaţie similară … aşa cum s-a întâmplat în trecut”, a precizat Moeti, subliniind că a existat un răspuns foarte rapid în ambele ţări pe baza experienţelor anterioare.

OMS a solicitat deja unui număr de şase ţări africane să fie în alertă, după ce Guineea a raportat cazuri noi de Ebola, iar RDC a atribuit noile infecţii reapariţiei unui focar anterior.