DISTRIBUIȚI

Aproape 11.000 de rude ale migranţilor în Germania aşteaptă programări la misiunile germane din străinătate pentru a obţine vize şi a se alătura familiilor lor, relatează dpa, potrivit agerpres.

Informaţia a fost publicată ca răspuns al guvernului german la o întrebare lansată de un parlamentar şi publicată marţi de grupul Funke Media.


Citeşte şi: Italia RENUNŢĂ la mască în aer liber

La sfârşitul lunii martie, existau 10.974 de cereri pentru reîntregirea familiei pentru refugiaţii admişi în Germania prin aşa-numita protecţie subsidiară – de exemplu la ambasade şi consulate din Liban, nordul Irakului şi Turcia.

O protecţie subsidiară sau limitată este acordată celor care se află sub o ameninţare gravă în propriile ţări, de exemplu tortură sau război. Mulţi refugiaţi sirieni intră în această categorie.

Numărul de vize eliberate în fiecare lună pentru migranţii care doresc să se alăture beneficiarilor de protecţie subsidiară rămâne cu mult sub limita legală lunară de 1.000, conform raportului Funke.

Citeşte şi: Pandemia a demonstrat că CDC este STRICAT! Poate fi el reparat?

Misiunile germane din străinătate au emis 264 de vize pentru reîntregirea familiei în ianuarie 2021, 473 în februarie, 442 în martie şi 363 în aprilie.

Pandemia de coronavirus şi restricţiile în activitatea consulatelor germane s-au tradus printr-o scădere semnificativă a numărului de vize acordate, notează sursa citată.