DISTRIBUIȚI
Yahoo

Magazinele din Malaezia îşi vor reduce programul începând de miercuri, în condiţiile în care guvernul îşi înăspreşte măsurile menite să încetinească propagarea noului tip de coronavirus în această ţară unde s-au înregistrat până acum 2.470 de cazuri de contaminări, cel mai mare număr din regiune, informează dpa, potrivit agerpres.

În timpul unei conferinţe de presă transmisă luni pe Facebook, ministrul malaezian al apărării Ismail Sabri Yaakob a declarat că „toate supermarketurile sau orice local de desfacere de mărfuri esenţiale vor trebui să respecte noul program de funcţionare, de la 8 dimineaţa la 8 seara”.


Citeşte şi: Donald Trump PRELUNGEŞTE măsurile de distanţare socială

Treizeci şi cinci de persoane au murit în Malaezia după ce au dezvoltat COVID-19, boala respiratorie provocată de noul tip de coronavirus, pandemia cauzând până acum aproape 35.000 de decese la nivel global.

De când Malaezia a impus carantina pe teritoriul ţării, la 18 martie, închizând frontierele şi majoritatea afacerilor, guvernul a atenţionat în mod repetat cetăţenii să rămână în case, exceptând cazurile când trebuie să ajungă la magazinele alimentare, pieţe, farmacii sau la alţi furnizori de alimente esenţiale.

Ajutaţi de drone dirijate de patrule aeriene, soldaţii s-au alăturat poliţiei în menţinerea a peste 1.500 de bariere rutiere şi filtre de control, menite să întărească restricţiile.

„A doua fază va presupune o înăsprire a măsurilor de la barierele şi filtrele rutiere la circulaţia persoanelor”, a spus Ismail luni.

Citeşte şi: Harry şi Meghan sunt pe cont propriu în California. SUA nu le vor plăti protecţia!

Mai mult de 1.000 de persoane au fost arestate în Malaezia, dintre care mai mult de 800 duminică, pentru presupuse încălcări ale măsurilor restrictive, pentru că au făcut jogging sau au jucat fotbal.

Unul dintre suspecţi, un cardiolog de 61 de ani, a declarat poliţiei că joggingul trebuie permis din motive de sănătate şi a pledat nevinovat luni la tribunal.