DISTRIBUIȚI
Pinterest

O sută de personalităţi influente de pe plan mondial îşi reunesc eforturile pentru a promova Polonia, în cadrul unei noi campanii care are loc în contextul în care această ţară marchează 100 de ani de la redobândirea independenţei, informează miercuri thenews.pl, potrivit agerpres.

Atleţi, artişti, actori, antreprenori şi alte figuri proeminente din diferite ţări vor lua parte la noul proiect 100×100, lansat luni de o fundaţie cu sediul la Varşovia.


Citește și: MĂCEL în Afganistan. 68 de morți într-un atentat sinucigaș

„Vrem să îi invităm pe toţi în Polonia, să le arătăm ţara noastră şi să organizăm întâlniri din care vor putea învăţa multe despre istoria şi cultura noastră, vor putea înţelege Polonia de azi şi afla despre viziunile privind viitorul ei”, a declarat Robert Lubanski, directorul adjunct al Fundaţiei naţionale poloneze, citat de agenţia de presă IAR a postului public de radio polonez.

Acesta a adăugat că proiectul îi vizează pe străini. „Vrem să ajungem la un public cât mai larg posibil prin implicarea unor persoane proeminente din toată lumea”, a menţionat Lubanski.

Citește și: Verdict dur în Peru: Toți liderii unei gherile maoiste au fost condamnați pe viață

Între cei prezenţi la lansarea proiectului 100×100 s-au numărat fostul pilot de formula 1 finlandez Mika Hakkinen, comentatorul de F1 Mark Gallagher şi regizorul britanic Patrick Ney.

Polonia şi-a redobândit independenţa la 11 noiembrie 1918, în ziua încheierii Primului Război Mondial, după ce 123 de ani a fost împărţită între Rusia, Austria şi Prusia.