DISTRIBUIȚI
Rappler

Cel puţin 100 de pacienţi bolnavi de COVID-19 din Filipine vor primi medicamentul anti-gripă Avigan din Japonia, ca parte a unui test clinic pentru tratarea acestei boli extrem de contagioase, a transmis miercuri Departamentul Sănătăţii, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

Departamentul Sănătăţii pregăteşte un protocol pentru a alege pacienţii ce vor fi incluşi în test, a spus subsecretarul Maria Rosario Vergeire.


Citeşte şi: Senatul polonez RESPINGE votul prin corespondenţă la prezidenţiale

„Avem acordul de a derula testul clinic în următoarele zile”, a spus ea.

„Guvernul japonez oferă resurse pentru 100 de pacienţi. Avem deja autorizaţia de la diferite instituţii din ţară”, a mai declarat ea.

Participarea la test se va face pe bază voluntară, a adăugat Vergeire. „Din moment ce este un test clinic, trebuie să existe un consimţământ informat din partea pacientului”, a mai spus ea.

Citeşte şi: Israelul îşi continuă atacurile în Siria până la retragerea totală a trupelor iraniene

În Filipine s-au înregistrat până marţi 9.684 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 637 de decese, a precizat Departamentul Sănătăţii.

Vergeire a spus că, potrivit datelor, filipinezii par să fi încetinit răspândirea coronavirusului din moment ce izolarea a fost impusă în cea mai populată insulă a ţării, Luzon, la mijlocul lunii martie.