DISTRIBUIȚI
Operation World

Peste 100 de persoane, inclusiv ginerele şi mai mulţi copii, s-au îmbolnăvit după ce au participat la o petrecere de nuntă în Afganistan, într-un caz suspect de toxiinfecţie alimentară provocată în mod intenţionat, au anunţat luni oficiali din această ţară, citaţi de DPA, potrivit agerpres.

Invitaţii au început să se simtă rău după ce au consumat diverse alimente la o petrecere organizată duminică în provincia Takhar, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din această provincie, Abdul Mobin Safi.


Citeşte şi: ATAC armat într-o biserică din SUA! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Poliţia afgană a arestat opt persoane, inclusiv pe bucătarul care a preparat mâncarea servită la acea nuntă, însă nu a făcut deocamdată dezvăluiri despre posibilele motive ale persoanelor reţinute.

Deocamdată nu este clară nici sursa posibilei toxiinfecţii alimentare din districtul Chah Ab, însă un oficial local a sugerat că aceasta ar putea fi un ulei de gătit preparat din seminţe de mac.

Citeşte şi: Comportamentul Rusiei echivalează cu repudierea acordului cu NATO – Black News

Un medic care lucrează într-un spital local a precizat că a consultat 103 persoane până la miezul nopţii de duminică spre luni. Zece dintre ele se aflau în stare critică în momentul sosirii în clinică.

Nu este pentru prima dată când un astfel de incident are loc în provincia Takhar. În mai 2021, zeci de săteni au fost otrăviţi în timpul unei ceremonii religioase. Motivul invocat de autorităţi a fost prezenţa unei cantităţi de haşiş în alimentele oferite participanţilor.