DISTRIBUIȚI
© Instagram / antikorua

Aproximativ 10.000 de persoane au fost evacuate după un incendiu şi explozii care au avut loc la un depozit de muniţii al Ministerului ucrainean al Apărării situat la 176 de km est de capitala ţării, Kiev, în zorii zilei de marţi, potrivit unor oficiali, citaţi de Reuters, potrivit agerpres.

Nu există deocamdată nici o informaţie în legătură cu eventuale victime şi nu este clar dacă exploziile au fost un accident sau un sabotaj.

Citeşte şi: Cazul Skripal: Presupusa identitate a celui de-al doilea suspect a fost făcută publică (presă)


Spaţiul aerian pe o rază de 20 de km de la locul depozitului a fost închis şi transportul rutier şi pe calea ferată a fost suspendat. Sute de persoane au fost trimise la locul celor întâmplate, au indicat serviciile ucrainene pentru situaţii de urgenţă într-un comunicat. Şeful forţelor armate ale Ucrainei s-a deplasat de asemenea acolo.

Citește și : Aung San Suu Kyi promite transparenţă în criza rohingya

În ultimii ani, în Ucraina au izbucnit mai multe incendii la depozite de arme şi muniţii, aceasta fiind o pierdere în plus pentru armata ucraineană, care luptă cu separatiştii susţinuţi de Rusia în regiunile estice ale ţării din 2014.

Anul trecut, exploziile masive survenite la un depozit militar din regiunea Viniţa (270 km vest de Kiev) au determinat autorităţile să evacueze 24.000 de persoane.