DISTRIBUIȚI
Hürriyet Daily News

Turcia va angaja 10.000 de noi gardieni de noapte, care vor patrula în localităţi de pe cuprinsul ţării, o practică introdusă la scurt timp după tentativa eşuată de puci din 2016, potrivit unui decret publicat marţi în Monitorul Oficial, relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Ordinul prezidenţial va duce la o creştere a numărului de gardieni de noapte la peste 25.000 de la tentativa de puci, care a fost urmată de înlăturarea a mii de ofiţeri din cadrul forţei de poliţie a Turciei.


Citește și : Udrea şi Bica au făcut recurs la Tribunalul Constituţional din Costa Rica

Noii recruţi sunt instruiţi de către forţa specială de poliţie şi sunt autorizaţi să poarte armă, să oprească, să percheziţioneze şi să reţină orice persoană ”suspectă”, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu.

Gardienii de noapte trebuie să întrunească unele cerinţe, inclusiv cea de a fi cetăţean turc cu vârsta sub 30 de ani, potrivit Anadolu.

Recrutarea a 10.000 de ofiţeri a fost anunţată de către ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, la începutul acestui an. Paza de noapte ”va face ca oraşele din Turcia să fie cele mai sigure din lume”, declara Soylu în cadrul unei ceremonii de prezentare a unor noi gardieni de noapte la Ankara în luna iunie.

Citește și : Manifestaţii ale jurnaliștilor italieni după atacurile politice ale M5S