DISTRIBUIȚI
Africatime

Un număr de 1.130 de oameni răpiţi de organizaţia jihadistă Boko Haram au fost eliberaţi într-o operaţiune comună a forţelor armate din Nigeria şi Camerun, la frontiera dintre cele două state, în cursul căreia au fost ucişi 35 de terorişti, a informat marţi armata nigeriană, transmite agenţia EFE.

Între cei salvaţi se află şi 209 copii, potrivit unui comunicat care nu precizează dacă există pierderi şi în rândul militarilor, conform agerpres.


Cei eliberaţi sunt în proces de identificare, iar apoi vor fi trimişi în tabere speciale pentru persoanele strămutate.

Citește și : Brad Parscale – numit directorul campaniei din 2020 al lui Donald Trump

Operaţiunile în cauză au avut loc pe fondul indignării manifestate de nigerieni pentru răpirea, pe 19 februarie, a 110 eleve de liceu din nord-estul ţării, în urma unui atac al Boko Haram, care a stârnit temeri că se repetă acţiunea de acum patru ani, când gruparea jihadistă a răpit peste 200 de fete, din care 112 rămân încă în captivitate.

Boko Haram şi-a câştigat notorietatea internaţională înainte chiar de a se proclama reprezentanta grupării Stat Islamic în Africa, prin declararea propriului său califat în nordul Nigeriei.

Potrivit cifrelor guvernului nigerian, din 2009 Boko Haram a ucis peste 20.000 de persoane şi a obligat aproape două milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele.