DISTRIBUIȚI

Peste 1.000 de persoane trebuie evacuate dintr-un oraş lovit de o alunecare de teren situat pe insula italiană Ischia, unde sunt aşteptate din nou ploi torenţiale, a precizat vineri un oficial guvernamental, potrivit Reuters, scrie agerpres

În urmă cu şase zile, micul port Casamicciola Terme a fost surprins de un val de noroi, moloz şi pietre prăvălite din zona înaltă a insulei în timpul unei furtuni puternice. Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma catastrofei.


Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

Rezidenţii Casamicciola Terme care trebuie evacuaţi vor fi relocaţi la hoteluri în alte părţi din Ischia pentru două sau trei nopţi, începând cu ora 15:00 GMT, a spus comisarul pentru situaţii de urgenţă din cadrul guvernului, Giovanni Legnini.

El a precizat că evacuările sunt o măsură preventivă, decisă în urma unei alerte meteorologice emise de Agenţia regională pentru protecţie civilă.

Ischia, o insulă vulcanică situată la circa 30 de kilometri de Napoli, este faimoasă pentru băile sale termale şi ţărmul pitoresc. Este însă deosebit de vulnerabilă la dezastre naturale.

Citește și: Washingtonul anunţă sancţiuni împotriva a trei oficiali nord-coreeni

 

Tot în Casamicciola Terme, două persoane au decedat în 2017 după un seism cu magnitudinea 4, în timp ce alte două alunecări de teren, produse în 2006 şi 2009, au făcut în total cinci victime.