Unele state europene plănuiesc să relaxeze restricțiile COVID, altele caută să le înăsprească

Publicat:

 Danemarca și Austria sunt cele mai recente țări care au relaxat restricțiile anti-COVID, în timp ce alte țări din Europa planifică noi măsuri pentru a combate numărul record de infecții, informează mediafax.

Danemarca și Austria au devenit miercuri cele mai recente țări care au redus restricțiile privind COVID-19, în urma unor măsuri similare luate de Marea Britanie, Irlanda și Olanda, în timp ce alte țări din Europa au planificat noi măsuri pentru a combate numărul record de infecții.


Citește și : Peru sare de 3 milioane de cazuri cu Covid

Regiunea europeană în ansamblu nu mai reprezintă jumătate sau mai mult de jumătate din decesele și infecțiile la nivel mondial, potrivit datelor Reuters, dar cifrele rămân ridicate, fiind deosebit de îngrijorătoare în țările cu rate de vaccinare mai scăzute.

Germania, Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Bulgaria și România au raportat miercuri un număr record de infecții zilnice, iar Parlamentul german se pregătește să dezbată propuneri pentru a impune sau pentru a încuraja ferm locuitorii să se vaccineze.

Polonia va transfera elevii mai mari în online începând de joi, iar Suedia a declarat că își va prelungi restricțiile cu încă două săptămâni, după ce a constatat că Omicron se răspândește cu o viteză record.

Austria, care a impus izolarea celor nevaccinați, a declarat că această restricție nu se mai justifică, având în vedere că acum sunt mai puține persoane internate în spitale din cauza COVID-19, deși celor nevaccinați li se va interzice în continuare accesul la o serie de activități de agrement.

Cu peste 10 milioane de cazuri noi, infecțiile în Europa au crescut cu 13% săptămâna trecută față de cea precedentă, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, Franța, Italia și Germania înregistrând cele mai multe cazuri.

Danemarca își propune să elimine săptămâna viitoare toate restricțiile interne COVID-19 rămase. În cazul în care această măsură va fi aprobată de parlament, cluburile de noapte daneze vor putea fi redeschise, restaurantele vor putea servi alcool după ora 22.00, iar clienții nu vor mai fi nevoiți să prezinte la intrare certificatele de vaccinare.

Aceste măsuri urmează anunțurilor similare din Marea Britanie, Irlanda și Olanda făcute în ultima săptămână. Printre motivele invocate se numără scăderea numărului de cazuri sub nivelul maxim și un număr de spitalizări mai mic decât se temea. citiți mai mult

În timp ce numărul infecțiilor și al spitalizărilor din Danemarca a oscilat în jurul unor valori record în ultima săptămână, autoritățile au declarat că nu mai există o corelație între creșterea numărului de infecții și spitalizări. De asemenea, autoritățile din sănătate au estimat că între 30-40% dintre persoanele internate în prezent în spital cu un test pozitiv la coronavirus se află acolo din alte motive decât COVID-19.

Citește și : Polonia devine o ‘naţiune cadru’ la Eurocorps

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pe 12 ianuarie că Omicron provoacă forme mai puțin grave ale bolii decât variantele anterioare, dar rămâne un „virus periculos”, în special pentru persoanele nevaccinate.

Europa de Est are unele dintre cele mai scăzute rate de vaccinare de pe continent, în special România și Bulgaria, și a înregistrat unele dintre cele mai mari rate de deces legate de COVID spre sfârșitul anului 2021, scrie Reuters.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii din Diaspora NU sunt obligați să plătească polița de asigurare medicală

Moldovenii din Diaspora NU sunt obligați să plătească polița de asigurare medicală ”Prima Sursă” demontează un nou fals, promovat pentru a speria moldovenii din Diaspora....

Moldovean mort într-un accident de motocicletă în Italia

Moldovean mort într-un accident de motocicletă în Italia Un tânăr de 29 de ani din R.Moldova și-a pierdut viața într-un grav accident rutier. Tragedia s-a...

Moldovean, condamnat în SUA pentru furt și vânzare de date

Moldovean, condamnat în SUA pentru furt și vânzare de date Moldoveanul Sandu Boris Diaconu, în vârstă de 31 de ani, a fost condamnat la 42...

Un moldovean a fost reținut în Italia după ce a încercat să jefuiască un tren marfar. Ar fi sărit cu cuțitul la un carabinier

Un moldovean a fost reținut în Italia după ce a încercat să jefuiască un tren marfar. Ar fi sărit cu cuțitul la un carabinier Un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.