Twitter retrage o înregistrare video postată de Trump din cauză că dezinformează cu privire la covid-19

Publicat:

Twitter a retras o înregistrare video postată luni seara de către preşedintele american Donald Trump – care conţinea informaţii false despre noul coronavirus, şi anume că măştile nu sunt necesare în vederea opririi pandemiei covid-19 -, a anunţat marţi reţeaua de socializare, relatează AFP, scrie news.ro .

”Mesajele Twitter care însoţesc videoclipul încalcă politica noastră cu privire la dezinformarea cu privire la covid-19”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Twitter, care a refuzat să ofere alte informaţii, cu privire lanumărul personalor care au văzut clipul.


Citește și : Grecia impune OBLIGATIVITATEA măștii în aproape toate spațiile publice închise

Această înregistrare video a fost retrasă de Facebook luni seara, a anunţat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare.

”Am şters acest video, pentru că împărtăşea informaţii false despre remedii şi tratamente împotriva covid-19”, a precizat un purtător de cuvânt.

În această înregistrare apărea un grup de medici care făceau declaraţii înşelătoare şi false despre pandemia covid-19.

Cotidianul The Washington Post scrie că peste 14 milioane de persoane au văzut înregistrarea pe Facebook.

Câteva ore mai târziu, preşedintele american Donald Trump a postat pe Twitter mai multe clipuri din această înregistrare video, celor 84,2 milioane de abonaţi ai săi.

În înregistrare se spune că măştile nu sunt necesare în vederea opririi bolii.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru fostul premier malaezian

Timp de o jumătate de oră, Trump a postat 14 tweeturi în care apără folosirea hidroxiclorochinei – un medicament împotriva malariei pe care locatarul Casei Albe l-a promovat în mai multe rânduri, în pofida faptului că studii ştiinţifice au arătat că este ineficient în tratarea covid-19.

Contul de Twitter al fiului preşedintelui american, Donald Trump Jr a fost fost suspendat – pe o perioadă de 12 ore -, din cauză că a postat acelaşi tip de video luni seara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În luna mai, la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” vor fi prezentate mai multe spectacole pentru copii și maturi

În luna mai, la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” vor fi prezentate mai multe spectacole pentru copii și maturi Printre piesele jucate se numără: „Balada...

Semnificații istorice pentru ziua de 18 mai

Ce evenimente s-au întâmplat pe data de 18 mai? La data de 18 mai 1388 a fost inaugurată Mânăstirea Cozia, iar în 1920 s-a născut...

Horoscop 18 mai 2024

Horoscop 18 mai 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Capricornii, de exemplu, pot fi ușor de păcălit. Mare atenție la modul în care...

S-a rezolvat misterul din spatele piramidelor din Egipt

S-a rezolvat misterul din spatele piramidelor din Egipt Oamenii de știință cred că e posibil să fie rezolvat misterul piramidelor construite în Egipt în urmă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.