Australia dă în judecată Facebook

Publicat:

Autoritatea naţională de protecţie a datelor din Australia susţine că Facebook a comis grave încălcări ale intimităţii utilizatorilor, astfel că a înaintat o plângere împotriva companiei la Curtea Federală, relatează DPA, potrivit agerpres.

Datele utilizatorilor de Facebook ar fi fost dezvăluite firmei de cercetare, în prezent închise, Cambridge Analytica, care a fost implicată într-un scandal mondial în 2018 după ce ar fi folosit pentru campanii politice date de la milioane de conturi de pe reţeaua de socializare.


Citeşte şi: Arabia Saudită ÎNCHIDE toate şcolile şi îi izolează pe şiiţi

Conform instituţiei de monitorizare, Biroul Comisarului pentru Informaţii, date personale ale utilizatorilor de Facebook au fost dezvăluite aplicaţiei ‘This is Your Digital Life’, pentru un scop diferit decât cel pentru care au fost solicitate iniţial.

Multe persoane nu au descărcat aplicaţia, însă informaţiile despre ele au fost transferate oricum în urma folosirii aplicaţiei de către prietenii lor de pe Facebook, susţine autoritatea, adăugând că această scurgere de informaţii, care a avut loc între martie 2014 şi mai 2015, a afectat peste 311.000 de utilizatori, prin încălcarea legislaţiei privind confidenţialitatea datelor în Australia.

“Toate entităţile care operează în Australia trebuie să fie transparente şi să dea socoteală pentru felul în care gestionează informaţiile persoanele, în acord cu obligaţiile lor prevăzute de legislaţia australiană privind confidenţialitatea datelor”, a afirmat comisarul pentru informaţii şi pentru confidenţialitate, Angelene Falk.

Citeşte şi: Un bărbat înarmat cu două cuţite a fost împuşcat mortal în centrul Londrei

Ea a spus că felul în care e concepută reţeaua Facebook îi împiedică pe utilizatori “să îşi exercite o alegere şi un control rezonabile” asupra modului în care sunt dezvăluite informaţiile lor personale.

Acest lucru permite ca datele să fie vândute şi folosite în scopuri politice, a mai declarat ea.

Cazul va fi analizat la Curtea Federală, care se ocupă de chestiunile de importanţă naţională, dar nu este cea mai înaltă instanţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

PTF de la Giurgiulești-Reni a fost inaugurat după reconstrucție

PTF Giurgiulești-Reni a fost inaugurat după reconstrucție Punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene  de la Giurgiulești-Reni a fost inaugurat după reconstrucție. Citește și: Regimul de la...

Atac antisemit în Franţa! Un bărbat a vrut să dea foc unei sinagogi şi a fost ucis

Atac antisemit în Franţa! Un bărbat a vrut să dea foc unei sinagogi şi a fost ucis Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze...

Medicii se reunesc de-abia luni pentru a evalua starea de sănătate a lui Fico şi eventualul transfer la Bratislava

Medicii se reunesc de-abia luni pentru a evalua starea de sănătate a lui Fico şi eventualul transfer la Bratislava Medicii slovaci se vor reuni luni...

Furau mașini de lux și le aduceau prin contrabandă în Moldova

Furau mașini de lux din UE și le aduceau prin contrabandă în Moldova Alte mașini de lux și piese de contrabandă, de 14.000.000 lei, din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.